Onko uskossa järkeä?

9.10.2022 16:00–18:00

Tapahtuman tiedot


Onko usko tosiaan ristiriidassa järjen kanssa? Miksi maailmassa on kärsimystä, jos Jumala on hyvä ja oikeudenmukainen? Onko Raamattu historiallisesti epäluotettava, ja käytetäänkö sitä lähinnä vallankäytön välineenä? Perustuuko usko tunteeseen, tietoon vai mihin? Mitkä muut asiat, kiperät kysymykset voivat olla uskon esteinä? Etsimme vastauksia sekä hyviin, oikeutettuihin kysymyksiin että hieman hatarampiin väitteisiin.

Vieraana Veikkolan koulun liikunta-/juhlasalissa matematiikan ja luonnontieteiden opettaja, blogisti (puolustajanpolku.fi/blog) ja apologi J.J. Aleksi Markkanen.
Tapahtumasta otetaan videotallenne. Jos se editoidaan ja julkaistaan, linkki laitetaan ainakin tänne taikka sivuille elakoonveikkola.fi/.

Pientä purtavaa tarjoillaan, live-musiikkia ennen/jälkeen.


Onko uskossa järkeä?


 

 

 

A medical illustration of the human brain from 'Quain's Elements of Anatomy, Eighth Edition, Vol.II' (by William Sharpey MD, LLD, FRS L&E, Allen Thomson, MD, LLD, FRS L&E, and Edward Albert Schafer) depicts the right half of the brain, 1876. (Image credit: Vintage MedStock/Getty Images)Se löytyi 2022 Veikkola kaikki tapahtumat